Opleiding volgen bij Drumfanfare Amantius

Bij Drumfanfare Amantius is het ook mogelijk om een instrument te leren bespelen. Daarvoor heeft de vereniging een professioneel instructieteam klaarstaan, om jou les te geven en op te leiden tot een volwaardig muzikant van een van onze orkesten. Vanaf een jonge leeftijd kun je je al aanmelden om een instrument te leren spelen.

Je opleiding begint met privélessen bij je docent, waar je de basisvaardigheden leert om het instrument te kunnen bespelen. Als je wat verder gevorderd bent, ga je bij Jong Amantius spelen en leer je samen muziek maken. Bij Jong Amantius ga je ook beginnen met exerceren en show lopen. Als je dan 15 jaar oud bent, ga je stage gaan lopen bij de Show- & Marchingband (SMB) van Amantius. Op je zestiende stop je dan bij Jong Amantius en zal je doorstromen naar de SMB.

Jaarlijks wordt door de vereniging een voorspeelochtend georganiseerd, waar je je kwaliteiten kan laten zien aan je familie. Je studeert samen met je docent een stukje in die je deze dag kan spelen. Ook wordt er jaarlijks een leerlingen weekend georganiseerd, waar je je medemuzikanten leert kennen. Kortom, muziek maken en gezelligheid gaan samen!

Als je begint met lessen, krijg je een instrument van de vereniging, die je kunt gebruiken om je het instrument eigen te maken.

De instrumenten waaruit je kan kiezen zijn:

  • Trompet
  • Trombone
  • Bariton
  • Bas
  • Saxofoon
  • Fluit
  • Trommel

Ons docententeam

Binnen Drumfanfare Amantius is er een team van docenten werkzaam, die samen zorgen voor de opleidingen van de leerlingen. Hieronder hebben de docenten een kort stuk over zichzelf geschreven.

geboren op 21 juni 1993 te ’s-Hertogenbosch. Brian studeert sinds 2012 aan het Utrechts Conservatorium bij Arto Hoornweg. In 2015 studeerde hij ‘Cum Laude’ af met een 9. Momenteel studeert hij de Master opleiding ‘klassiek trompet’ en verwacht deze in 2018 af te ronden.

Brian remplaceert regelmatig in zowel amateur –als beroepsorkesten. Zo speelde hij op 17 jarige leeftijd bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar hij nogsteeds remplaceert. Ook deed hij ervaring op bij het Radio Filharmonisch Orkest, Gelders Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Brian volgt privélessen en masterclasses bij Håkan Hardenberger (Zweden), Roy Poper (USA) en Willem van der Vliet (Nederland). Tevens is Brian een Adams Artist.

Stefan Danckaert(1987) uit ‘s-Hertogenbosch is begonnen met trompetlessen op 10 jarige leeftijd bij zijn vader, Jan Danckaert. Na vele jaren in de HaFaBra wereld gespeeld te hebben, wilde hij verder in de muziek, waardoor hij besloot auditie te doen op het conservatorium van Tilburg voor de richting Jazz. Hij krijgt daar trompetlessen van Martijn de Laat en Toon de Gouw die hem hebben klaargestoomd voor de vele optredens die hij ondertussen al gespeeld heeft. Ook is Stefan een gepassioneerde docent die zijn kennis van muziek graag deelt met zijn leerlingen.

Met vriendelijke groeten,

Stefan Danckaert

Inmiddels werk ik al weer een paar jaar als koperdocent bij Amantius. Wat met name altijd weer opvalt, is de goede onderlinge sfeer. Het is eigenlijk een grote familie.

Het is mijn passie, om het plezier van muziekmaken over te brengen op anderen. Zelf krijg ik er altijd veel energie voor terug van de leerlingen.

Na zo’n 40 jaar ben ik dit vak alleen maar leuker gaan vinden. Ik ben nu 61, maar ik ben van plan er mee door te gaan, tot ik ooit omval. Muziek is een prachtige hobby voor heel je leven.

En trots dat ik altijd ben op de leerlingen ! Wat mooi, dat je iets aan hun muzikale spel bij hebt kunnen dragen. Als ik ze op zie treden, geeft dat een enorme kick.

Op mijn website Dungen-Muziek.nl is te lezen wat ik allemaal gestudeerd heb.

Wil van den Dungen

Saxofonist Thom Kooijmans (1980) krijgt op 10-jarige leeftijd zijn eerste altsax en saxofoonlessen op de muziekschool in Schijndel. Bij de harmonie en Bigband Schijndel begint zijn actieve muzikale ontwikkeling, waarna hij in 1997 met succes toelatingsexamen doet op het Brabants Conservatorium in Tilburg. In 2003 studeert hij af (docerend en uitvoerend musicus klassiek saxofoon) bij Jean Pennings. Tussen 2007 en 2010 studeert Thom Kooijmans aan het Fontys Conservatorium in Tilburg saxofoon (jazz en geïmproviseerde muziek) bij o.a. Jasper Staps, Paul Weiling en Tineke Postma.

Thom Kooijmans speelde op diverse podia en festivals door het hele land met o.a. Rezult, Denvis & The Real Deal en The Scattered Lights. Momenteel speelt hij bij Dirty Harrie Jazz Band, Dafunq, Dance is the new Jazz, Non Blonde Bowie en het Brabants Jazz Orkest. Hij is werkzaam als freelance saxofonist en saxofoondocent in de gemeenten Laarbeek en ’s-Hertogenbosch.

Al op vroege leeftijd was ik bezig met muziek. Alles waar ik op kon slaan was interessant. Dat was de reden dat ik op mijn zevende begon met lessen bij de Jeroen Bosch Verkennersband, waar ik de beginselen van het slagwerk heb geleerd. Vanuit daar ben ik doorgegaan naar de Heineken Fanfare waar ik mijn diploma’s heb behaald en gespeeld heb bij het Percussion Ensemble. In deze zelfde tijd ben ik bij Amantius beland. Waar ik nu, ongeveer 5 jaar, met veel plezier lesgeef en de nieuwe aanwas zie groeien tot goed marcherende muzikanten.

Groetjes,
Bram

Ik ben Anthony van Zon en ik ben op mijn zevende jaar begonnen als slagwerker van Amantius.

Ik heb zelf bij Amantius les gehad van Tom van der Kallen, Harrie Koks en Dennis Smits. Al snel leerde ik Bjorn La Haije kennen waarmee ik samen de complete opleiding van Amantius mee heb doorlopen. Ondertussen loop ik al  weer een tijdje mee bij de Show- and marchingband en

sinds kort ben ik samen met Harrie Koks verantwoordelijk voor de slagwerkgroep van Jong Amantius. Wij begeleiden de slagwerkgroep met de repetities en studeren samen met de slagwerkers het repertoire voor buiten in. Ik ga iedere donderdag met veel plezier naar de repetities om de jeugd te begeleiden en om zelf te repeteren met de SMB.

Met vriendelijke groet,

Anthony van Zon