Opleiding volgen bij Drumfanfare Amantius

Bij Drumfanfare Amantius is het ook mogelijk om een instrument te leren bespelen. Daarvoor heeft de vereniging een professioneel instructieteam klaarstaan, om jou les te geven en op te leiden tot een volwaardig muzikant van een van onze orkesten. Vanaf een jonge leeftijd kun je je al aanmelden om een instrument te leren spelen.

Je opleiding begint met privélessen bij je docent, waar je de basisvaardigheden leert om het instrument te kunnen bespelen. Als je wat verder gevorderd bent, ga je bij Jong Amantius spelen en leer je samen muziek maken. Bij Jong Amantius ga je ook beginnen met exerceren en show lopen. Als je dan 15 jaar oud bent, ga je stage gaan lopen bij de Show- & Marchingband (SMB) van Amantius. Op je zestiende stop je dan bij Jong Amantius en zal je doorstromen naar de SMB.

Jaarlijks wordt door de vereniging een voorspeelochtend georganiseerd, waar je je kwaliteiten kan laten zien aan je familie. Je studeert samen met je docent een stukje in die je deze dag kan spelen. Ook wordt er jaarlijks een leerlingen weekend georganiseerd, waar je je medemuzikanten leert kennen. Kortom, muziek maken en gezelligheid gaan samen!

Als je begint met lessen, krijg je een instrument van de vereniging, die je kunt gebruiken om je het instrument eigen te maken.

De instrumenten waaruit je kan kiezen zijn:

  • Trompet
  • Trombone
  • Bariton
  • Bas
  • Saxofoon
  • Fluit
  • Snare

Ons docententeam

Binnen Drumfanfare Amantius is er een team van docenten werkzaam, die samen zorgen voor de opleidingen van de leerlingen. Hieronder hebben de docenten een kort stuk over zichzelf geschreven.

Ik ben Brian Bonga, 26 jaar en geboren in ’s-Hertogenbosch en ben professioneel trompettist

Op mijn achtste ben ik begonnen met trompetlessen bij mijn opa. Na ongeveer 8 jaar ben ik begonnen aan de vooropleiding van het conservatorium in Utrecht. Na het jaar vooropleiding ben ik mijn Bachelor “Klassiek Trompet” gaan volgen aan het zelfde conservatorium en heb deze cum laude afgerond.

De mooiste dingen die ik bereikt heb in mijn carrière zijn bijvoorbeeld het cum laude afstuderen, vanaf mijn zeventiende al in het professionele circuit mee mogen draaien en zeer recent mijn eerste soloconcert begeleid door een professioneel orkest! Ook heb ik lessen mogen volgen bij Håkan Hardenberger, een wereldberoemde trompettist. 

Ik ben in 2012 voor het eerst gevraagd om in te vallen voor een zieke docent. Begin 2013 ben ik benaderd om als trompetdocent het docententeam de komen versterken.

Ik heb door mijn baan als freelance trompettist een hoop orkesten waar ik speel. Ik speel als remplacant bijvoorbeeld bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Philharmonie Zuidnederland. 

Het leukste bij Amantius zijn natuurlijk mijn eigen leerlingen! Daarnaast is het fijn dat er veel vertrouwen is in mij zodat ik naast alleen lesgeven ook andere dingen mag doen, bijvoorbeeld het spelen van het taptoe signaal tijdens “Taptoe ’s-Hertogenbosch” 

Ik ben William van Zon, en ik speel al vanaf 2002 bariton bij Amantius.

Ik ben begonnen met lessen Amantius. In deze tijd heb ik les gehad van Jan Vissers, Ton Peters, Gert van As, Mike Kentie en Peter Slijters.

Ondertussen speel ik al vanaf 2007 bij bariton bij de SMB waar ik ook een jaar bas heb gespeeld. Daarnaast ben ik bij ongeveer alle orkesten die we binnen deze vereniging hebben en gehad actief of actief geweest.

Voor mijn tijd bij de SMB speelde ik bij het B-orkest wat later het jeugdorkest is geworden waarin ik ook de bas heb gespeeld. Daarnaast heb ik regelmatig op bas meegespeeld bij de stageband waar ik ook een tijdje voor heb gestaan als dirigent.

Ik ben sinds 2015 onderdeel van het docententeam van Amantius waarin ik voornamelijk les geef aan de baritonisten in onze opleiding.

Ik ben met mijn 9e jaar bij de Koninklijke Harmonie begonnen met klarinetles,
Daar zo’n 15 jaar lid geweest.
Via wat muzikale avonturen in 2000 bij Amantius gekomen, eerst SMB en nu buiten het lesgeven speel ik nog bij de Stageband.

Na het afronden van mijn muzikale studie in Tilburg ben ik sinds 1993 actief in de show- en marching wereld als instructeur slagwerk en bij verschillende slagwerk groepen. Op allerlei verschillende niveaus van slagwerk heb ik op dit moment wel ervaring opgedaan. Naast het geven van instructie aan slagwerk secties van orkesten geef ik ook in het land verschillende workshops en demonstraties op snare drum en op percussion.  De muziek voor de slagwerk sectie schrijf ik meestal op maat in de voor vereniging unieke stijl.  Als drummer ben ik actief in het studio werk en als freelancer bij verschillende artiesten en orkesten.

Naast deze mooie muzikale uitdagingen geef ik ook djembe lessen en workshops aan kinderen en volwassenen.  Door 2 jaar als vaste workshop docent te werken bij de instellingen van Zorgokee voor kinderen met ADHD en autisme heb ik wel de skills ontwikkelt om daar snel op in te kunnen spelen en daar dan mijn lesprogramma en didactiek op aan te passen. Momenteel speel ik in de show van de koninklijke luchtmacht, ben ik als freelancer actief als slagwerker op inval basis bij Andre Rieu en voor diverse studio’s speel ik alle drums in, in mijn eigen opname studio. Dit jaar ga ik wederom de choreografie schrijven voor het orkest van de koninklijke luchtmacht voor de taptoe in Rotterdam.

De eigen drumschool / leslocatie voor leerlingen in Raamsdonksveer begint ook steeds meer leerlingen van verschillende orkesten op te vangen om die persoonlijk te begeleiden op zowel de theorie als de praktijk.

Mijn naam is Jeroen Stok, ik ben recentelijk afgestudeerd in klassieke saxofoon aan de Academy for Music and Performing Arts in Tilburg, waar ik het voorrecht had om onder begeleiding van de gerenommeerde saxofonist Ties Mellema te studeren. Daarnaast heb ik mijn horizon verbreed tijdens een half jaar Erasmus-uitwisseling aan ESMAE in Porto, onder leiding van de vooraanstaand saxofonist Fernando Ramos.

Mijn muzikale reis heeft me ook de kans geboden om deel te nemen aan talloze inspirerende masterclasses, geleid door vooraanstaande saxofoondocenten zoals Arno Bronkamp, Claude Delangle, Ryo Noda en vele anderen. Deze ervaringen hebben mijn vaardigheden verfijnd en mijn liefde voor de saxofoon nog meer aangewakkerd.

Bovendien heb ik het voorrecht gehad om vele jaren ervaring op te doen in verschillende orkesten. Deze rijke praktijkervaring heeft mijn passie voor het saxofoonspel verder verdiept en me waardevolle inzichten gegeven die ik graag met mijn leerlingen deel.