De Show- & Marchingband (SMB) van Drumfanfare Amantius is een graag geziene gast op verschillende taptoes, Street parades en concerten in binnen- en buitenland. Dit orkest heeft al in verschillende plaatsen in Nederland opgetreden, maar ook in Frankrijk, Polen, Luxemburg en België. Tijdens deze evenementen spelen zij verschillende soorten muziek. Zoals stevige marsen uit verschillende landen, popmuziek en moderne concertwerken.

Het orkest repeteert iedere donderdag van 20:00 tot 22:15 onder leiding van dirigent Ton Peters. De slagwerkinstructie is in handen van Dennis Smits.

Huidige Show

De SMB speelt jaarlijks ook op een aantal taptoes. Zij studeren om de twee jaar een nieuwe show in. Het nieuwste showproject heeft als titel “The Legends Continues”, waarbij allerlei legendes in de muziek voorbij komen, waaronder The Black Eyed Peas , Bon Jovi, Stevie Wonder en Whitney Houston. De choreografie is geschreven door Martijn van Schadewijk, hij is tevens verantwoordelijk voor het instuderen van de show en de Tambour-Maître van het orkest.

Streetparades en Concerten

Gedurende de verschillende Street parades die de Show- & Marchingband jaarlijks opvoert, laten zij vooral veel stevige marsen horen. Deze marsen worden ingestudeerd onder leiding van dirigent Ton Peters. Er zijn verschillende arrangeurs die de muziek voor de Show- & Marchingband arrangeren. Een van de concerten van de SMB is het tweejaarlijkse donateursconcert, waarbij er verschillende soorten muziek te horen zijn, ook onder leiding van Ton Peters.

Tambour-maître

Ton Peters

Dirigent

Dennis Smits

Slagwerkinstructeur

Inge van As

Coördinator