Stageband Amantius is een 17-koppig orkest bestaande uit trompettisten, trombonisten, saxofonisten en een ritmesectie met drums, elektrisch gitaar, bas en percussie. De stageband is in 2013 in het leven geroepen met als primair doel het bieden van een muzikale omgeving nadat leden niet meer (volledig) deel kunnen/willen nemen aan de Show- & Marchingband Amantius. Op deze manier blijven de leden behouden voor de vereniging en kunnen zij hun muzikale ervaringen en kwaliteiten blijven inzetten.

De Stageband speelt met veel enthousiasme en plezier een breed repertoire van voornamelijk “lichte” muziek in een big band achtige setting. Sinds de oprichting heeft de band een eigen sound ontwikkeld en staat het maken van muziek in combinatie met gezelligheid hoog in het vaandel.

In het repertoire eigen arrangementen van George Benson’s On Broadway, Soul Bossa Nova, That’s the way van KC and the Sunshine Band en Latin America. Maar ook vele medley’s zoals een Back to the Oldies medley met daarin de Blues Brothers Intro, Stir it Up van Bob Marley, One Step Beyond van Madness, Belle Helene van Doe Maar en Gimme some Lovin’ van The Spencer Davis Group.

Nederlandstalige nummers van The Scene, Frank Boeijen en Van Dik Hout worden gespeeld in de Op en Top medley. Ook een hard rock medley met klassiekers als Smoke on the Water, Thunderstruck, Smells like teen spirit en The final countdown behoort tot het repertoire. Bij het swingende disco arrangement van Sunny en Saturday Night Fever wordt het wel heel lastig om stil te blijven zitten. Kortom een zeer gevarieerd repertoire met voor elk wat wils. Een groot deel van de arrangementen is geschreven door Roeland Cleijne. De band staat onder leider van dirigent Bert Donkersloot.

De stage band repeteert eens in de twee weken op de donderdagavond in ons eigen verenigingsgebouw.

Klik hier om een kijkje te nemen op onze facebook pagina!

Marcel vogel

Coördinator

Bert Donkersloot

Dirigent