Stageband Amantius is een 22-koppig orkest bestaande uit trompettisten, trombonisten, saxofonisten en een ritmesectie met drums, elektrisch gitaar, bas en percussie. De stageband is in 2013 in het leven geroepen met als primair doel het bieden van een muzikale omgeving nadat leden niet meer deel kunnen/willen nemen aan de Show- & Marchingband Amantius. Op deze manier blijven de leden behouden voor de vereniging en kunnen zij hun muzikale ervaringen en kwaliteiten blijven inzetten. Teneinde een volwaardige bezetting te hebben en te behouden, worden ook muzikanten van buiten de vereniging aangetrokken.

De Stageband speelt met veel enthousiasme en plezier een breed repertoire van licht populaire muziek van de 70er jaren tot heden met een eigen identiteit die herkenbaar en toegankelijk is voor een breed publiek. Populaire muziek duidt op de populariteit van de nummers die door het grote publiek worden gewaardeerd. Het betreft hier gangbare muziek die de luisteraar een feest van herkenning moet bezorgen. Dit kan internationale muziek zijn maar uiteraard ook muziek van Nederlandse bodem. Sinds de oprichting heeft de band een eigen sound ontwikkeld en staat het maken van muziek in combinatie met gezelligheid hoog in het vaandel.

In het repertoire eigen arrangementen van Adele’s Rolling in the Deep, That’s the way van KC and the Sunshine Band en Feeling Good van Michael Bublé. Maar ook vele medley’s zoals één van Earth Wind & Fire en een Back to the Oldies medley met daarin de Blues Brothers Intro, Stir it Up van Bob Marley, One Step Beyond van Madness, Belle Helene van Doe Maar en Gimme some Lovin’ van The Spencer Davis Group.

Nederlandstalige nummers van The Scene, Frank Boeijen en Van Dik Hout worden gespeeld in de Op en Top medley. Ook een hard rock medley met klassiekers als Smoke on the Water, Thunderstruck, Smells like teen spirit en The final countdown behoort tot het repertoire. Bij het swingende disco arrangement van Sunny en Saturday Night Fever wordt het wel heel lastig om stil te blijven zitten. Kortom een zeer gevarieerd repertoire met voor elk wat wils.

De band staat onder leiding van dirigent Bert Donkersloot en coördinator is Marcel Vogel.

De stage band repeteert eens in de twee weken op de donderdagavond in het eigen verenigingsgebouw van Amantius

Klik hier om een kijkje te nemen op onze facebook pagina!

Marcel vogel

Coördinator

Bert Donkersloot

Dirigent